Petak 22.11.2013.
14:07
V. Tasić - Vesti

Govor mržnje i na Farmi

Preterao: Lepi Mića
 

Jedan od najintrigantnijih farmera koji je medijsku pažnju dobio zbog svađa, sočnih psovki i vulgarnosti sa imanja u Lisoviću otišao je u svom stilu - psujući na sav glas, dok su njegove psovke bile zamaskirane zvučnim efektima. Punih 12 sati trajalo je većanje producenata Farme šta da rade s Mićom.

Mića ostaje bez para

Posle svega, Lepi Mića će ostati bez ijedne pare honorara. Mada, kada je novac u pitanju i drugi farmeri će svoje pare čekati još dugo i moraće da stanu u red ispred kase Željka Mitrovića, jer ni prethodni farmeri nisu dobili svoj novac, iako je Farma 4 završena još u junu. I dok pevači strahuju da se javno oglase plašeći se da se ne zamere Mitroviću, sarajevski slikar Sulejman Memo Haljevac, pobednik Farme 4, javno optužuje Pink da još nije dobio obećanih 50.000 evra nagrade i preti tužbom.

Možda bi njegovo vređanje Jelene Golubović (u svađi joj je rekao da je bila sa Turčinom što je okvalifikovano kao govor mržnje) trajalo do kraja serijala da TV gledaoci nisu zasuli zvaničnu Fejsbuk stranicu Pinka zahtevima da se Pržulj najoštrije kazni. U stvari, kako se priča, možda u ružičastoj televiziji ne bi ni reagovali, iako je Pržulj svojim ispadima davno prevršio svaku meru, da nije bilo pritisaka "odozgo".

U Pinku se ograđuju od njegovih postupaka, a Republička radio-difuzna agencija, po običaju, reagovala je sa zakašnjenjem i mlakim upozorenjem Pinku da povedu računa šta emituju u programu. U zvaničnom saopštenju stoji da "Savet RRA smatra da se navedenim programom podstiče diskriminacija lica ili grupe lica zbog pripadanja ili nepripadanja nekoj naciji ili etničkoj grupi i naredio emiteru da program usaglasi sa zakonom".


I dok su reakcije običnih građana jasne i oštre, na estradi su mišljenja podeljenja.
- To su obične gluposti! Na Farmi se svi pljuju, svađaju, vređaju, govore gadosti i sa imanja treba izbaciti sve njih, ne samo Lepog Miću. Ne zna se ko je gori. Taj rijaliti i onako ne liči ni na šta osim na takmičenje u psovanju i prostaklucima. Bruka i sramota za estradu - smatra Boro Drljača.
 

Imam stav: Maja Nikolić

Maja Nikolić, koja se i sama našla na udaru javnosti i optužena je za govor mržnje u rijalitiju Dvor, na sopstvenoj koži je osetila sankcije zbog neprimerenog govora na televiziji.


- To što smo Miloš i ja rekli u Dvoru da ne volimo Jevreje nije govor mržnje. Svako ima pravo da nekoga ne voli. Isto tako ne vidim ništa sporno u tome što je rekao Lepi Mića. Ne vidim u tome govor mržnje i svako ima pravo na svoje mišljenje. A ako to nekome smeta, neka producenti ne dovode ljude koji imaj svoj stav ili neka se zabrani iznošenje svog mišljenja! - kaže Maja Nikolić, koja se nije pojavila na poslednjem ročištu u sudskom sporu koji je Tužilaštvo pokrenulo protiv nje i Bojanića.
 

Mića se preigrao: Vesna Vukelić Vendi

- Mića se malo zaigrao i preigrao. Posle silnih agresivnih istupa i bezbroj vulgarnosti i uvreda koje je izneo na račun farmera, izgubio je meru jer nije trpeo nikakve sankcije i mislio je da može šta hoće. Zorica Marković radi isto što i on na prljav način, ali ne tako bombastično kao Mića i zato ne može da padne na priči koja se karakteriše kao govor mržnje - kaže Vesna Vukelić Vendi, koja je u rijalitiju Dvor bila svedok diskusije o Jevrejima između Maje Nikolić i Miloša Bojanića, koja ih je koštala tužbe.

2024 © - Vesti online