Petak 22.11.2013.
08:16
telegraf.rs

Niš: Maloletnici dilovali marihuanu zbog novogodišnje žurke

Foto: Ilustracija

Klupko je počelo da se odmotava kada je policija u blizini obdaništa “Vilin grad” u niškom naselju Durlan, zatekla četrnaestogodišnjeg D. D. sa džepovima punim droge.

On je priznao da je u ovaj nesvakidašnji “biznis” krenuo sa svojim dve godine starijim bratom S. D. i njegovim 15-godišnjim drugom N. M., a da je glavni organizator bio 20-godišnji Aleksandar K. koji im je obezbedio narkotike.

Niška policija je saopštila da je kod trojice maloletnika pronađeno 84 paketića marihuane ukupne težine 77 grama.

"Policija je primetila D. D. u blizini obdaništa dok je pokušavao da nešto sakrije u pantalone. To im je bilo sumnjivo, pa su ga pretresli i u njegovoj odeći pronašli šest paketića sa marihuanom".

"U njegovom i stanu njegovog druga N. M. otkrivena su još 78 paketa istog narkotika. Svi maloletnici su saslušani u prisustvu roditelja i priznali su delo. Kazali su da su planirali gala žurku za Novu godinu, ali da nisu imali para, pa su prihvatili ponudu Aleksandra K. da za njega prodaju drogu", kažu sagovornici Telegrafa iz policije.

Protiv maloletnih izvršilaca podneta je krivična prijava zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, i oni su nakon saslušanja pušteni na slobodu, dok je Aleksandar K. zadržan u pritvoru do 48 sati.

2024 © - Vesti online