Petak 22.11.2013.
01:39
Beta

Drašković: Srbiji je mesto u NATO

Srbiji je strateški cilj ulazak u EU, a većina zemalja iz EU je u NATO: Vuk Drašković
 

Lider Srpskog pokreta najavio je da će SPO biti na listi Srpske napredne stranke na izborima u Beogradu. "Srpska napredna strana je daleko snažniji partner od SPO-a tako mi hoćemo da nastupamo strateški zajedno, koaliciono na svim nivoima, ali na listi SNS", izjavio je Drašković gostujući na jagodinskoj televiziji Palma plus.

Drašković o Kosovu: Srbija da prihvati stvarnost

Kada je u pitanju Kosovo, Drašković je rekao da Srbija mora da prihvati stvarnost da blizu 60 odsto članica UN priznaje nezavisnost Kosova.

"Mi nemamo pravo da negiramo tu stvarnost, mi moramo da prihvatimo tu stvarnost, bez obaveze da i sami priznamo Kosovo, ali sa obavezom da
poštujemo stvarnost i da sa Kosovom normalizujemo ekonomske, kulturne i druge odnose jer je to uslov da imamo direktne veze sa našim
narodom koji živi na Kosovu", rekao je Drašković.

On je rekao da su i republički izbori neizbežni i preko potrebni. Drašković je kazao da je prilikom razgovora sa liderom Srpske napredne stranke i potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem potvrđena puna saglasnost oko strateških ciljeva i prioriteta
države.

"Ja sam preneo bezrezervnu podršku SPO evropskoj politici Aleksandra Vučića, vlade, kosovskoj politici, Briselskom sporazumu, uspešno održanim lokalnim izborima na Kosovu, borbi protiiv kriminala i korupcije", kazao je Drašković.

Lider SPO je istakao da je SPO glasao za izbor vlade, za njenu rekonstrukciju bez obzira što je opozicija "jer mi ne možemo biti opozicija strateškim ciljevima i interesima Srbije".

Drašković je rekao da je Vučiću predložio i da se "hitno krene u reformu službe bezbednosti", da se pokrene postupak za usvajanje zakona o otvaranju tajnih dosijea i da to bude urađeno "uz pomoć stručnjaka iz Evropske unije i po uzoru na istočnoevropske zemlje koje su to već uradile".

2024 © - Vesti online