Četvrtak 21.11.2013.
23:43
BETA

Vujošević: Teška je situacija, ali tražimo rešenja!

Plejmejker hitno potreban: Duško Vujošević
 

"Protivnik je i suviše jak, a bio je i motivisan. Barselona je kaznila sve naše greške, na tome joj čestitam i moraćemo da vučemo prava rešenja da bismo izašli iz ove situacije. Nema velikog kukanja", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u Beogradu.

Partizan je u hali Pionir izgubio od Barselone sa 82:64 u šestom kolu Grupe A Evrolige i sada ima skor od jedne pobede i pet poraza. Crno-beli su u prvom duelu dve ekipe u prvom kolu bili nadomak pobede, ali Vujošević je kazao da španski klub tada nije bio u pravoj formi, dok je Partizan bio kompletan.

"Moramo da rekonstruišemo tim u sred sezone. Teška je i delikatna situacija, ali boljom igrom bi se lakše prevazišla. Uvek je bolje kada se igra bolje i poraz bi bio sa manjom razlikom, ako ništa drugo, da nismo pokazali slabost da vezujemo greške, biramo pogrešan šut kojim otvaramo kontranapade", kazao je on.

Vujošević je naveo da je posle povrede Lea Vestermana "neophodan" igrač na poziciji plejmejkera, ali da je najteže naći košarkaša koji igra na tom mestu.

"Znali smo i u prošlosti da nađemo adekvatna rešenja i nećemo odustati od borbe. Najdeficitarniji smo na mestu plejmejkera. Čovek ne želi da mu se povredi bilo koji igrač, ali bi plej bio na poslednjem mestu. Povrede dovedu do veće potrošnje ostalih igrača na tim pozicijama", kazao je Vujošević.

Na pitanje novinara kako je zadovoljan igrom Bogdana Bogdanovića na poziciji plejmejkera, Vujošević je odgovorio:

"Koliko smo izgubili, 18 razlike? Nisam ni sa kim zadovoljan. Prvo sa sobom".

"Stalno pričamo da treba veći broj igrača, a na ovaj broj se desila ta nesreća sa povredama, ali ne želimo sebi da pravimo veliki alibi. Rešenja moramo da nalazimo u situaciji kakva jeste", rekao je trener crno-belih.

Partizan će u sledećem duelu gostovati Nanteru narednog četvrtka.
 

2024 © - Vesti online