Četvrtak 21.11.2013.
22:36
mozzartsport.com

Partizan bez šanse protiv Barselone!

Barsa prejaka u ovom momentu: Bogdan Bogdanović
 

Da su okolnosti drugačije, da Duško Vujošević nema ogromnih problema sa povredama najbitnijih igrača, možda bismo sada pisali o pobedi košarkaša Partizana u prepunoj hali Pionir, u kojoj su najvatreniji Grobari po ko zna koji put napravili atmosferu za pamćenje. Međutim, Barsa ne bi bila to što jeste da nema leka za sve, pa i za najneprijateljskiji teren u Evropi. Gosti iz Katalonije pokazali su da su u ovom trenutku u znatno boljoj formi od mladog tima Partizana i upisali vrlo važnu pobedu u borbi za TOP 16 fazu - 82:64.


Prvi problem crno-belih bila je organizacija napada, u kojoj Bogdan Bogdanović nije mogao sve sam, što najbolje pokazuje da je Partizan imao svega devet asistencija, a rival 19. Takođe, 14 izgubljenih lopti dimaćina, naspram svega sedam protivnika imalo je svoj uticaj na igru. Košarkaši Barselone imali su više ubačenih trojki (10), ali ne i bolji procenat šuta. Međutim, ubacili su taman onoliko koliko im je bilo potrebno da bi slomili otpor rivala i prevedu meč u svoju korist.


Falili su poeni Milosavljevića, Lovernja, ali i malo bolji učinak Kinsija, koji još muku muči sa povredom, pa mu se ne može zameriti ništa. Crno-belima sada ostaje da ostvare pobedu u Francuskoj protiv Nantera i tako pokušaju da obezbede plasman u drugi krug, inače...


Vrlo uzbudljivo bilo je u prvih 20 minuta. Partizan je iskoristio nekoliko loših uvodnih minuta protivnika i zahvaljujući koševima Kinsija i Bogdanovića vodio i sa 14:6. Ali, brzo su gosti dodali gas i zaigrali dosta bolje. Tomić je dosta dugo sam držao igru Barse na svojim leđima, a onda su proradili Abrines, Nahbar, Navaro i Pulen, koji su trojkama preokrenuli rezultat i na poluvreme otišli sa šest poena razlike (38:32).
Katalonci su serijom posebno dobro započeli treću deonicu, pa su serijom 14:4, preko Pulena, Abrinesa, Dorsija i Papanikolaua poveli sa 52:36.


Domaćinu je evidentno jako falio dobar organizator igre, Dalo je u nekoliko navrata odlazio kod Vestermana i tražio savete od iskusnijeg kolege, ali... Iskustvo igrača Barselone isplivalo je na površinu - dobro su koristili svaku slabost protivnika i napravili lepu prednost već polovinom kvartala. Uz to, i snažna, muška odbrana koju su igrali izabranici Ćavija Paskvala učinila je svoje. Ništa se bitnije nije menjalo u igri Partizana i u narednim minutima. Milosavljević, Gagić i Kinsi držali su pokušali da drže svoj tim rezultatski, ali nisu uspevali. Jednostavno, Dorsija nije niko mogao da sačuva, nije bilo rešenja za trojkaše koji su neumorno rešetali, a na odmor pred poslednjih deset minuta otišlo se kod rezultata 64:44 za katalonski klub.


Pred početak poslednje četvrtine sa tribina se zaorilo "Igrajte za Grobare, igrajte za grobare...", čime su navijači jasno stavili do znanja svojim miljenicima da im je samo bitno da ostave srce na terenu. A tako je i bilo. Borili su se crno-beli kao lavovi, Bogdanović i društvo su dali poslednji atom snage da stignu i prestignu protivnika, imali su i podršku publike, ali... Nije se moglo protiv razigranog protivnika, koji u svojim redovima ima neke od najboljih igrača u Evropi - 82:64.
Najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Bogdanović sa 24 poena, 11 je ubacio Kinsi, a deset Milosavljević. Na drugoj strani Abrines je ubacio 19, a Lampe devet.


PARTIZAN - BARSELONA 64:82 (17:11, 15:27, 12:26, 20:18)
Dvorana: Pionir; Gledalaca: 8.000; Sudije: Boris Rižnik (Ukrajina), Oleg Latisevs (Letonija), Robert Viklicki (Češka).
Partizan: Aranitović, Lovernj 9, Dalo 2, Milutinov, Milosavljević 10, Bogdanović 24, Gagić 6, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinsi 11, Bezbradica
Barselona: Pulen 13, Dorsi 7, Sada 4, Uertas 3, Abrines 19, Navaro 5, Todorović, Papanikolau 8, Hezonja 3, Lampe 9, Nahbar 3, Tomić 8.

2024 © - Vesti online