Petak 22.11.2013.
08:00
mondo.rs

Srbija ima najlošije puteve u regionu

Prema poslednjem istraživanju WEF-a, Srbija se nalazi na 119. mestu od ukupno 148 zemalja obuhvaćenih ovim istraživanjem. Sa više od 40.000 kilometara puteva svih kategorija u našoj zemlji, nijedna deonica osim delova Koridora 10 nije dobila najvišu ocenu i ne ispunjava potrebne standarde.

Imamo najgore puteve u susedstvu

Susedna Bosna i Hercegovina nalazi se na 104, a Makedonija na 111. mestu kada je reč o kvalitetu puteva. Bolje puteve od Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, imaju i Vijetnam, Zimbabve, Jermenija, Etiopija, Kambodža, Kenija i Trinidad i Tobago, piše "Buka".

Od zemalja u regionu, najbolje puteve imaju Albanija, Crna Gora i Hrvatska, koja se po kvalitetu puteva nalazi na 21. mestu. Albanija zauzima 76, a Crna Gora 95. poziciju.

Kada je reč o zemljama Balkana, najbolje puteve ima Slovenija, koja se nalazi na 32. mestu ove liste, zatim Turska na 44. mestu, Grčka na 63, Mađarska na 73 i Slovačka na 85. poziciji.

Najlošije puteve u svetu ima Moldavija, a za njom slede Gvineja, Timor, Rumunija, Ukrajina, Haiti, Mozambik, Mongolija, Gabon i Angola.

Najudobnije ćete, kada je reč o kvalitetu infrastrukture, putovati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Omanu, Portugalu, Hong Kongu, Austriji, Singapuru, Švajcarskoj, Finskoj i Holandiji.

2024 © - Vesti online