Petak 12.03.2010.
14:02
Tanjug

Biće presedan ako Ganić ne bude izručen Srbiji

Gostujući sinoć u programu BN TV, Bosić je rekao da smatra da puštanje Ganića da se brani sa slobode predstavlja, verovatno, proceduru predviđenu britanskim zakonima, ali i postavio pitanje da li je to "uvertira" za njegovo neisporučivanje Srbiji.

Bošnjački političari brane Ganića, ali nejasno je zašto RS nije tako stala u odbranu Radovana Karadžića: Mladen Bosić
 

On kaže da je bilo očekivano da bošnjački poltitičari stanu na stranu Ganića i da je "zato nejasno zašto RS nije na isti način stala u odbranu Radovana Karadžića koji je bio prvi predsednik RS".


"SDS očekuje da se institucije RS uključe i pomognu u odbrani istine koja treba da se čuje u Hagu na suđenju Karadžiću", rekao je Bosić.


Komentarišući inicijativu da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o Srebrenici, Bosić je rekao da je "evidentno da je to rezultat, pre svega, pritiska stranaca, što ima za rezultat represiju prema RS".


"Mi se zato i protivimo toj rezoluciji i tražili smo od parlamenta Srbije da ostavi da se utvrdi i na sudovima, ali i da se pusti istoriji da utvrdi činjenice oko toga šta se zapravo dešavalo, jer je jasno da neko iz petnih žila želi da dođe do neke konačne istine koja uopšte nije bazirana na činjenicama", rekao je Bosić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu i ubistva vojnika.

2024 © - Vesti online