Četvrtak 21.11.2013.
13:25
Beta

Albanci ne podržavaju ni Pantića ni Ivanovića

U drugom krugu 1. decembra učestvovaće kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić i kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Pantić, koga podržava Vlada Srbije, osvojio je više glasova u prvom krugu kada je Deva bio treći
po broju osvojenih glasova.

Zategnut odnos dvojice političara: Krstimir Pantić i Oliver Ivanović

"Odnos njih dvojice (Ivanovića i Pantića) je dosta zategnut. Ostavio bih biračima da se sami opredele koga hoće", rekao je Deva za agenciju Beta.

Po njegovim rečima, za sada nije razgovarao ni sa jednim od kandidata za gradonačelnika o eventualnom formiranju većine u skupštini severne Mitrovice gde bi DPK mogla da bude odlučujući faktor.

"Za sada nisam pokušao ni sa jednim, ima takvih intencija, ali videćemo još šta će biti. Ako ne bude velika koalicija (između "Srpske" i SDP) neko mora sa nama da uđe u koaliciju", rekao je Agim Deva.

Po njegovim rečima, Albanci nisu imali većih problema na glasanju u severnoj Mitrovici.

"Tenzije na tri biračka mesta (u srpskom delu grada 3. novembra) nisu primerene ni Srbima, ni nama, nikome. Očekujem da će u drugom krugu sve biti mirno. Molim građane da tada izađu masovno i da izaberu najboljeg", rekao je Deva.

Rezultati izbora za odbornike opština na Kosovu još nisu poznati ali
agencija Beta saznaje da u severnoj Kosovskoj Mitrovici ni "Srpska" ni
SDP neće moći samostalno da formiraju vlast.

2024 © - Vesti online