Četvrtak 21.11.2013.
11:20
rts.rs

SPO: Pomilovanje šefa DB bi bilo ponovno ubijanje

Jugović je za Radio televiziju Srbije rekao da očekuje da Marković ne bude oslobođen i naglasio da bi otvaranje tajnih dosijea trebalo regulisati zakonom.

Radomir Marković

"Potrebno je da ti dosijei budu otvoreni, a ne da budu predmet ucenjivanja, već da se koriste kao dokazi", ukazao je Jugović.

Marković u Požarevcu izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva četvorice

Pomilovanje Markovića novi zločin?

 

Molba za pomilovanje nekadašnjeg šefa Državne bezbednosti Srbije Radomira Markovića izazvala je pravu buru reakcija, u čemu je najdalje otišla supruga Vuka Draškovića, Danica zapretivši da će "presuditi" predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ako ga oslobodi.

funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali 1999. godine i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine.

Po rečima Jugovića, SPO je više puta kod svojih ranijih koalicionih partnera insistirala da se dosijei otvore, ali su ti zahtevi odbijeni. Upitan o saradnji s vladajućom Srpskom naprednom strankom, Jugović je kazao da SPO nije opozicija politici SNS, "ali nismo u vladi" i potvrdio da će na sledeće izbore SPO ići u koaliciji sa SNS.

"Podržali smo rekonstruisanu vladu, zalažemo se za promenu kosovske politike, 'detajkunizaciju' Srbije i logično je i prirodno da podržavamo prvog potredsednika i lidera SNS Aleksandra Vučića", rekao je Jugović.

Bivši načelnik Resora državne bezbednosti SRJ (SDB) Radomir Marković u utorak je podneo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću molbu za pomilovanje.

2024 © - Vesti online