Četvrtak 21.11.2013.
12:01
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Štednjom rešava veće probleme

Hvala do neba: Ranko Majstorović
 

Zahvaljujući velikodušnosti ovog čoveka, Ranko je u septembru obezbedio drva za zimu, a ovih dana je kupio i kezme, kako on kaže, tačnije, svinju, a o čemu bi mogao samo da sanja. Ekipa "Vesti" pre nekoliko dana obradovala ga je, po ko zna koji put, predavši mu novčani dar od 55 evra, pristigao posredstvom Redakcije "Vesti" u Bad Filbelu, kraj Frankfurta.
 

Uskoro i kod Miloševića

Reporteri "Vesti" narednih dana posetiće i Dejana Miloševića iz Vranja, kako bi mu uručili prilog, takođe, od 55 evra njegovog dobročinitelja iz Nemačke. Tom prilikom saznati kako provodi dane sa majkom Vesnom i šta će poručiti svom donatoru u znak zahvalnosti.

- Kad god mi stigne ova dragocena pomoć, uvek gledam da sačuvam i uštedim bar deo, pa da rešim neku krupniju stvar, koju inače sam ne bih mogao. Zato hvala ovom dobrom čoveku do neba.

- Znam da nije lako izdvojiti od potreba svoje porodice, da bi poslao novac nekome koga i ne poznaješ, ali to mogu i uspevaju samo veliki i dobri ljudi. Ovaj put ću nešto od tog novca dati unuku Marku, a najveći deo opet sačuvati.

- Da nije tog čoveka, ne bi ni pečenicu imao za proteklu slavu, niti je proslavio kako treba. Bog neka čuva i blagoslovi i njega i njegovu familiju - poručuje 72-godišnji Ranko.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online