Borba za spas male Une

Ljubav porodice blaži muke: Una Savić sa roditeljima i bratom
 

U Nirnbergu se, kao i u nekim ranijim sličnim akcijama, uključila Ljubinka Istodorović. Ona je zamolila svoje poznanike da na proslavi dve decenije postojanja SPD "Car Lazar" pokušaju da sakupe dobrovoljni prilog za malu Unu. Pevačica Ana Jukić je na ovoj zabavi pozvala prisutne na solidarnost, pa je te večeri sakupljen 831 evro.
 

Pomoć iz Frankfurta

Da je priča o maloj Uni daleko odjeknula, potvrđuje to i pristigli prilog u beogradsko Dopisništvo "Vesti" od 100 evra, koji je ovom anđelčiću uputila naša koleginica Mira Eror iz Frankfurta. Reporteri "Vesti" obavestili su porodicu Savić o prispeću ovog priloga, na čemu su se zahvalili, dodavši da će ga ubrzo preuzeti.

- Novac će ovih dana biti poslat porodici Une Savić. U direktnom kontaktu sam sa Uninom tetkom u Beogradu i u toku sam svih napora koji se čine da se na vreme pomogne ovom detetu. Imala sam već i neke kontakte sa nemačkim humanitarnim aktivistima, u prvom redu iz organizacije Jedno srce za decu iz Hamburga. U ovoj godini na njihovu pomoć teško je računati jer se bliži kraj 2013. Ali, nada postoji pošto bi već početkom sledeće, tu moglo nešto da se učini. Na tome ću dalje raditi - kaže Ljubinka Istodorović.


Za porodicu Savić su i sadašnji redovni mesečni troškovi za lekove od 4.000 evra preveliki, pre svega za "glivec" od 100 mg, koji je veoma skup. Zato je krenula akcija u Srbiji, ali i dijaspori u pokušaju da se pomogne ljupkoj i umiljatoj Uni željnoj života i prelepog detinjstva, bez bojazni, bolova i lekova kakvo zaslužuje svako dete.
 

Kutija humanosti: Ana Jukić
 

Svi koji žele u dijaspori da pomognu u humanitarnoj akciji za malu Unu Savić mogu da se obrate Ljubinki Istodorović iz Nirnberga na telefone 0911-398112553 i 0151-54660070. Isto tako i prijateljici Ivani Mateković iz Beograda na broj +381 60 6550 579 i tom prilikom se dogovore o načinu slanja i dostave pomoći.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online