Četvrtak 21.11.2013.
14:09
Đ. Barović - Vesti

Srbi slave u Ševeningenu

Pomoć uvek kome je najpotrebnija: Vojo Bilbija
 

Zvanično, Sveti arhangel je krsna slava trojice Srba koji se nalaze u Hagu, bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića, potpredsednika savezne vlade Nikole Šainovića i bivšeg načelnika Centra službe bezbednosti u Banjaluci Stojana Župljanina, ali je prihvaćena i kao slava svih srpskih optuženika u ovom sudu i tako se i praznuje.


Međutim, prvi put u sečenju slavskog kolača i zajedničkoj molitvi neće učestvovati protojerej-stavrofor Vojo Bilbija koji sve ove godine predano posećuje i moli se zajedno sa pritvorenim srpskim sužnjima.


- Nažalost, nalazim se u Srbiji gde sam dopremio humanitarnu pomoć za najugroženije stanovništvu tako da prvi put neću biti u Hagu za Svetog arhanđela. Međutim, otići ću kod naših ljudi čim se vratim - kaže za "Vesti" otac Bilbija i dodaje da će ovogodišnja slavska, mrsna trpeza, biti dodatno obogaćena zahvaljujući pomoći naših zemljaka iz Amerike.


- Sredinom ove godine, za Vidovdan sam bio u SAD i naši zemljaci su mi uručili određena sredstva kako bi se među našom braćom u Hagu uveličalo obeležavanje najvećih hrišćanskih praznika, Uskrsa, Božića i slave, ali i pomoglo onima koji ne dobijaju ništa - objašnjava otac Bilbija.

2024 © - Vesti online