Četvrtak 21.11.2013.
13:46
D. Dekić - Vesti

Šefu DB slobodu obećao Antić?

Šta će reći savetnik: Oliver Antić i Tomislav Nikolić
 

Komisija tvrdi da im je Marković, osuđen na 40 godina robije, u razgovoru o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, naveo da mu je čvrsto obećana pomoć i izlazak iz zatvora iduće godine. Kako je naveo, po osnovu primene zaštite zakonitosti, ili pomilovanjem, o čemu je razgovarao sa bliskim saradnikom Tomislava Nikolića.
 

Ministar pravde protiv

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković tvrdi da je dao negativno mišljenje o molbi Markovića, pošto je sagledao mišljenje suda i zatvora u kojem služi kaznu.
- Osuđen je za izuzetno teška krivična dela koja utiču na čitavo društvo i to je jedan od razloga što sam protiv - kazao je Selaković i dodao da šef države ima suvereno pravo da odluči da li će prihvatiti tu molbu za pomilovanje.

Antić ne krije da se sa Markovićem video, ali negira da mu je išta obećao.
- Pitao sam ga zna li nešto o tom ubistvu, jer ako bi pomogao državi to bi bila jedna stvar, ovako, zanimljiva. Rekao je da nema nikakve veze sa ubistvom Ćuruvije - objasnio je Antić, tvrdeći da je nemoguće da on "i pravno i faktički" Markoviću obeća pomilovanje.


- Znate zbog čega? Evo vam dokaz. Kada predsednik dobije mišljenja suda, Ministarstva pravde i Komisije, ima suvereno pravo po Ustavu i Zakonu o pomilovanju da tu stvar reši po njegovom shvatanju - prebacuje Antić lopticu na svog šefa Nikolića.


Član Predsedništva Demokratske stranke Vladimir Todorić kaže za "Vesti" da je žalosna država u kojoj savetnik predsednika Republike o bilo čemu pregovara sa osuđenikom za teška ubistva.


Marković je osuđen zbog ubistva četiri funkcionera SPO-a 1999. i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000.

2024 © - Vesti online