Sreda 20.11.2013.
18:31
Beta

DS: Firma u kojoj je radio Vučić zarađuje milijarde

Borislav Stefanović
 

Na sednici Skupštine Srbije o izmeni Krivičnog zakonika, Stefanović je rekao da je firma "Pro fajler", koja je u međuvremenu dva puta menjala naziv, po dolasku Aleksandra Vučića na vlast uvećala prihod na milijarde dinara.


Reagujući na kritiku Srpske napredne stranke da se lider DS Dragan Đilas obogatio dok je bio na vlasti i da je njegova firma zaradila više od 38 milijardi dinara, Stefanović je rekao da je Đilas prijavio prihode i platio porez.


"Nemoralno je da iznosite takve stvari o čoveku koji nije tu. Volite iz budžaka da dobacujete", rekao je Stefanović odgovarajući poslaniku SNS Zoranu Babiću.


Babić je rekao da 38 milijardi dinara nije zaradio lider SNS Aleksandar Vučić, već lider DS Dragan Đilas.


"Ono što je bitno jeste da je firma u vlasništvu Dragana Đilasa prihodovala za godine kada je on bio gradonačelnik Beograda više od 38 milijardi dinara. Zamislite koliko života građani Srbije moraju da rade da bi zaradili toliki novac. To je razlika između nas i vas: to što ste vi radili za svoje džepove, a mi za građane Srbije", rekao je Babić.


Reagujući na tvrdnju DS da je firma u kojoj je radio Vučić povećala prihode u ogromnoj meri od kada je SNS na vlasti, Babić je rekao da su Vučića prvo optuživali da nigde nije radio, a da ga sada optužuju što je negde radio.
 

2024 © - Vesti online