Petak 12.03.2010.
08:48
Tanjug

Niže cene proizvoda u "Nedelji potrošača"

Ministarstvo trgovine i usluga Srbije je povodom 15. marta, Svetskog dana potrošača, pokrenulo akciju čiji je cilj da informiše javnost o značaju zaštite potrošača i afirmaciju društveno odgovornog poslovanja.

Cene nekih proizvoda sniziće proizvođači: "Apatinska pivara", "Aleva", "Bambi", "Banat", "Banini trejd", "Biohemija inhem", "Karlsberg Srbija", "Centroproizvod", "Karneks", "Dijamant", "Frikom", "Flori", "Henkel Merima", "Knjaz Miloš", "Nektar", "Pionir", "So produkt", "Juko hemija", "Vitamin Horgoš" i "Voda Vrnjici".
 

Jeftiniji proizvodi moći će da se kupe u trgovinskim lancima ''Aman'', ''Dis'', ''Familija market'', ''Gomeks'', ''Idea'', ''Intereks'', ''Kvin'', ''Maksi'', ''Merkator'', ''Veropulos'' i ''Univereksport''.

Dan potrošača, 15. mart, biće obeležen skupovima i predavanjima o pravima potrošača, s ciljem stvaranja osnove za razvoj integrisanog i efikasnog sistema, saopšteno je iz Ministarstva.

U četvrtak, 18. marta, Ministarstvo će otvoriti Centar za zaštitu potrošača sa kol centrom koji će biti besplatno dostupan svim potrošačima kako bi na što efikasniji način bili rešavani njihovi problemi.

2024 © - Vesti online