Utorak 19.11.2013.
13:58
RTS

Vulinu opet zabranjen dolazak na KiM

Vulin ne može u Štrpce
 

Priština je onovo zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju ministru bez portfelja u srpskoj Vladi Aleksandru Vulinu.

"Visoki predstavnik EU u Prištini Semjuel Žbogar obavestio me je da su privremene institucije u Prištini ponovo odlučile da zabrane moj dolazak na prostor Autonomne pokrajine. Ovaj put obrazloženje je rok od 72 sata, iako sam ja zahtev poslao još u petak, a do utorka je prošlo malo više od 72 sata", precizirao je Vulin.

Ministar kaže da Priština nastavlja sa politikom uslovljavanja i pokušajima da spreči državu Srbiju da sprovodi Briselski sporazum, kao i da pokazuje strah i siledžijstvo gde god može i kad god može.

"Više je nego jasno da je razlog zabrane mog dolaska što je trebalo da budem u Štrpcu, a tamo je trebalo da me sačekaju svi predstavnici, svi budući gradonačelnici liste 'Srpska', a u Štrpcu lista 'Srpska' ide u drugi krug sa predstavnicima SLS" rekao je Vulin.

Ministar je istakao da je Priština javno podržala SLS "i javno odlučila koje to Srbe želi i učiniće sve što može da SLS-u naši protivkandidati budu što manja konkurencija".

Vulin je rekao i da ne zna dokle važi ta zabrana, ali je naveo da se obratio i Briselu i Žbogaru i da od njih očekuje da iskoriste svoj autoritet da Priština poštuje obaveze koje je preuzela.

2024 © - Vesti online