Ponedeljak 18.11.2013.
14:50
Srna, Beta

Pariz: Pucnjava u redakciji lista i "Sosijete" banci

Policija obavlja uviđaj isped "Liberasiona"
 

Naoružano lice otvorilo je jutros vatru na zgradu kompanije "Sosijete ženeral" u Parizu, ali niko nije povređen, objavili su francuski mediji. Policija se nalazi na licu mesta i vodi istragu. Policija veruje da je isti muškarac prethodno upao u prostorije francuskog dnevnika "Liberasion" i otvorio vatru. Tom prilikom je teže ranjen jedan fotoreporter.

Jedan čovek upao je u redakciju francuskog lista "Liberasion" u Parizu, pucao i teško povredio pomoćnika fotografa, javili su izvori u listu i u policiji. Na svom vebsajtu list "Liberasion" je naveo da je čovek ušao u njegove prostorije nešto pre 10.15, naoružan sačmaricom i da je ranio jednog pomoćnika fotografa pre nego što je pobegao. Stanje povređenog čoveka je opisano kao teško. Napadač nije ništa izgovorio prilikom napada, navodi "Liberasion".

Pre dva dana, naoružani muškarac upao je u zgradu informativne stanice BFMTV u Parizu i pretio novinarima, a potom pobegao sa lica mesta.

Francuski predsednik Fransoa Oland zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Manuela Valsa da upotrebi sva raspoloživa sredstva i uhapsi odgovorne za oružani napad na prostorije dnevnika "Liberasion", saopšteno je iz Jelisejske palate. U saopštenju je navedeno da je predsednik zatražio da ministar angažuje sva raspoloživa sredstva i uhapsi odgovorne za napade na "Liberasion" i BFMTV.

Ministar Vals, koji je obišao prostorije "Liberasiona", izjavio je da će policija učiniti sve da što pre uhapsi napadača koji je danas ranio fotoreportera ovog dnevnog lista. Policija je raspoređena ispred sedišta velikih medijskih kuća u Parizu, koje su i same pojačale obezbeđenje nakon današnje pucnjave.

2024 © - Vesti online