Ponedeljak 18.11.2013.
14:32
Beta

Ivanović: Pantić je manipulator

Oliver Ivanović bi i sa Pantićem, ako nema druge
 

Ivanović je odbacio tvrdnje Pantića da se sa OEBS-om dogovorio da prebrojavanje glasova iz Kosovske Mitrovice izmesti u Prištinu, kao i da ima dogovor sa albanskim kandidatim o podršci u drugom krugu izbora 1. decembra.

"Nisam video nikoga iz OEBS osim njihovih lokalnih predstavnika u Mitrovici i to zato što su oni jedini bili zaduženi za prihvatanje i slanje glasačkog materijala", rekao je Ivanović i naveo da su iste kontakte imali i iz Građanske inicijative "Srpska" čiji je Pantić kandidat.

Prema njegovim rečima, i SDP je bio protiv odluke OEBS da se glasovi iz severne Kosovske Mitrovice broje u centru u Kosovu Polju, ali da to nije mogao da spreči. On je dodao da o tome svedoče i zahtevi koji su upućeni na više adresa, a u kojima se traži da se glasovi broje u opštinskojj izbornoj komisiji i naveo da je odluka CIK-a, na insistiranje OEBS, bila štetna i izazvala nepotrebne sumnje.

Pantić je danas rekao da ne može da prizna rezultate jučerašnjih izbora iako vodi u trci za gradonačelnika jer je glasački materijal odnet ka Kosovu Polju i bio je satima bez kontrole. Uz to, Pantić je kazao da Ivanović ima dogovor sa albanskim kandidatima da ga podrže u drugom krugu.

Ivanović je odbacio i te tvrdnje i naveo da se sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i liderom SNS složio da u Kosovskoj Mitrovici na vlasti "mora biti srpska koalicija".

"Ako to Pantić (funkcioner SNS) neće, onda idemo na nove izbore. Naša prva ponuda će ići 'Srpskoj' da sa njima pravimo koaliciju", naveo je Ivanović i dodao da je u trenutnoj situaciji najbolje rešenje da većinu čine srpske stranke.

Prema njegovim rečima, vlasti su vršile velike pritiske na radnike opštinskih službi i preduzeća, kao i građane Kosovske Mitrovice da glasaju za "Srpsku", ali nisu uspeli da dobiju "ništa više od drugog kruga" koji će biti održan 1. decembra.

Prema njegovim rečima, mnogo građana je glasalo juče jer je naterano na birališta.

"Sledeći put nema izgovora, nema kandidata Albanca kao navodne pretnje. Sada treba pustiti građane da se odluče između dva Srbina ko je bolji predstavnik lokalne zajednice. Mi velikih političkih razlika nemamo, osim što mi možemo, a oni ne da ostvare ono što je građanima potrebno", rekao je Ivanović.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici juče su u tri biračka centra ponovljeni lokalni izbori na koje je izašlo oko 22 odsto birača od oko 23.000 njih sa pravom glasa. U drugi krug ušli su kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić i Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Drugi krug je 1. decembra.

2024 © - Vesti online