Ponedeljak 18.11.2013.
12:46
Beta

Vukovar: Branitelji oterali Josipovića

Predstavnici Štaba blokirali službenu kolonu, a posle konsultacija predstavnici državnog vrha su odlučili da odustanu od učešća u mimohodu
 

Predstavnici vlasti na čelu s predsednikom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem uputili su se prema Ovčari gde će položiti vence i zapaliti sveće.

Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se jutros na obeležavanju 22. godišnjice stradanja Vukovara i Danu sećanja na žrtvu tog grada 1991. koje se odvija u senci spora vlasti i protivnika ćirilice oko uvođenja dvojezičnosti u tom gradu.

O tome su svedočile i dve kolone sećanja od kojih je jedna službena, a drugu, nazvanu "vukovarska kolona", prevode predstavnici Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara koji se protivi ćirilici u tom gradu i u njoj je znatno više učesnika.

U jednom trenutku predstavnici Štaba blokirali su službenu kolonu, a posle

Gotovina i Markač u Vukovaru: Setimo se žrtvi, ali i agresora

konsultacija predstavnici državnog vrha odlučili su da odustanu od učešća u mimohodu.

Premijer Zoran Milanović izjavio je da je Štab "kolonu doživeo kao utakmicu, pa neka se igraju sami". On je dodao da je posle konsultacija odlučio da se "ne ide na silu".

Predsednik Ivo Josipović rekao je novinarima da je na delu očita opstrukcija i da će se povući iz pijetata prema Vukovaru.

2024 © - Vesti online