Ponedeljak 18.11.2013.
11:56
BETA

Skolari: Želim da se vratim u Premijer ligu

Voli fudbal u Engleskoj: Luis Felipe Skolari
 

Skolari je 2008. godine preuzeo Čelzi i posle slabih rezultata i lošeg odnosa sa pojedinim igračima, u londonskom klubu ostao je sedam meseci. On je tada postao prvi brazilski trener u Premijer ligi.

"Bio sam uznemiren zbog odlaska iz Čelzija. Voleo bih da sam duže ostao u klubu, jer sam bio pripremljen na najmanje dve ili tri sezone u Londonu. Bio sam iskren u svemu, a dobro nam je išlo na terenu... Vratio bih se u Englesku. Čelzi je spektakularan klub i želim mu sve najbolje", rekao je Skolari za Gardijan.

"Nekolicina igrača se nije slagala sa odlukama koje sam morao da donesem u interesu ekipe. Čuo sam da su se žalili da ne igraju na određenim pozicijama. Nije bilo važno što sam jednog igrača uvrstio u prvi tim i što je postao najbolji strelac lige u tom periodu", dodao je on.

Skolari je ocenio da je reprezentacija Engleske među favoritima za osvajanje Svetskog prvenstva sledeće godine u Brazilu.

"Engleska je jedna od ekipa koja bi mogla da zasija na Mundijalu. Roj (Hodžson) dobro radi svoj posao, dovodi nove igrače u tim i prati smenu generacije. Mislim da je Engleska u poslednje vreme mnogo bolje tehnički pripremljena", rekao je Skolari.

Skolari je, vodeći selekciju Portugala, na Evropskom prvenstvu 2004. godine u Portugalu i dve godine kasnije u Nemačkoj, izbacio Englesku u četvrtfinalima, oba puta posle penala.

"Ljudi pričaju da sam uspešan u pobeđivanju Engleske, ali te pobede su došle posle penala, u tesnim utakmicama. Svi znamo koliko je napeto izvoditi jedanaesterce. Mislim da Engleskoj nedostaje samopouzdanja, kojim bi mogla da napravi korak ka četiri najbolje selekcije", rekao je Skolari.

2024 © - Vesti online