Ponedeljak 18.11.2013.
15:04
V. Tasić - Vesti

"Varali su me i glupi i tupi"

Uspeo momak iz provincije: Bogoljub Mitić Đoša

- Najluđa je stvar to što sam ja potpuno apolitičan i politika me uopšte ne zanima, iako sam višepartijska ličnost. Druga je stvar što sam izgradio takav imidž da mogu da pričam svašta i da pravim svakojake štosove na račun svega i svačega, pa i politike. Nekad se šalim, nekad pričam istinu, kako kad. Zavisi od situacije i prilike. Političke stranke na vlasti se menjaju, a ja opstajem i to mi je najvažnije. Imam sreću da me niko ne shvata ozbiljno i da mi niko ništa ne zamera pa mogu da pričam šta hoću - kaže Mitić.


Mnogi pevači priznaju da ne mogu bez podrške političara. A glumci?
- Pa, i tu je slična situacija. Glumcima koji su napravili karijere politika uopšte ne treba. Šta će, recimo, jednom Draganu Bjelogrliću politika? Ali, politički skupovi su jedna od malobrojnih prilika da se nešto zaradi. Poslednjih godina, opštine po Srbiji organizuju razne manifestacije. U pozadini su političke stranke, koje su na vlasti u tim opštinama. Naravno da će pre pozvati ljude koji su bliski stranci nego one druge.


Kako vas plaća Saša Popović?
- Korektno i redovno, a to je danas najvažnije. Kada sam dobio ponudu da uđem u kombinaciju sa Grandom, bio sam u dilemi da li da prihvatim. A sad molim boga da me Popović angažuje i sledeće godine. I baš me briga što me neki osporavaju i nazivaju estradnim glumcem. Ja sam snimio desetak fimova, nekoliko serija, igram u pozorištu... Ostvario sam sve svoje ambicije. Došao sam u Beograd kao momak iz provincije željan uspeha i to sam i postigao.
 

Mukom do glumačke plate

Može li se živeti od glumačke plate?
- Muka je stići do glumačke plate i biti na nečijem platnom spisku. Pozorišta u Srbiji upošljavaju 300 do 400 glumaca, a imamo ih na hiljade. Godišnje se iškoluje stotinak glumaca, a tržište je malo i prezasićeno, pa nema mesta za sve. Većina glumaca se dovija kako zna i ume. U kriznim vremenima kultura uvek žestoko strada.

 

Imam veze

Nekad ste bili građevinski preduzimač. Mogli biste ponovo na građevine?
- Naravno da bih mogao. Pošto sam ostvario snove, sad samo razmišljam o tome kako da nađem nešto pametnije i unosnije. U poslednje vreme, sve mi se čini da je ovo što radim mnogo neozbiljno. Pošto sam pohvatao dobre veze i kontakte, sad bih svašta mogao da radim. Dođe mi da pobegnem i da krenem da otkupljujem pečurke, pa da ih izvozim u inostranstvo!

Ljuti ste na mnoge koji su vas prevarili i izdali?
- Nisam ljut, samo sam razočaran. Mnogi su preko mojih leđa uzeli dobre pare, iako su tupavi i glupavi. Mnogi su me prevarili i razočarali. Najviše oni kojima sam pomogao da se dokopaju parčeta hleba. Ima među njima pevačica, glumaca koje sam ja proglasio glumcima, pisaca. Mnogo sam iz toga naučio - ljudi poštuju više onoga ko ih dere i maltretira nego onog ko im pomaže. Ali, nisam ogorčen. Mnogi udaraju po meni i razbijaju se o mene, kao o stenu. Sebi su štetu napravili, ne meni. Teško mene nešto može da pomeri, jako sam korenje pustio.

2024 © - Vesti online