Nedelja 17.11.2013.
22:03
Beta

Pantić se boji da Priština ne manipuliše glasovima

Pantić, koga podržava Vlada Srbije, rekao je za agenciju Beta da je odluka o brojanju glasova van biračkih mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici "začuđujuća" jer "nije bilo razloga da se izborni materijal nosi u Kosovo Polje".

Nadam se da će CIK uraditi pošteno svoj posao: Krstimir Pantić

"Postojali su uslovi da se glasovi prebroje na licu mesta, očekujem da će CIK pošteno odraditi posao i da će članovima biračkih odbora biti dozvoljeno da sve vreme budu uz glasačke kutije i da neće biti pokušaja manipulacije glasačkim listićima", rekao je Pantić za agenciju Beta.

Pantić je kazao da strahuje da Priština može da pokuša manipulacije biračkim materijalom, odnosno zamenu glasačkih kutija tokom transporta do centra u Kosovu Polju.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici Momčilo Barović izrazio je večeras razočaranje odlukom da se izborni materijal iz severne Mitrovice prebrojava u Kosovu Polju.

"Mi znamo kakve su to igre, razlozi su političke prirode, znamo ko je kome naklonjen", rekao je Barović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, jučerašnja odluka CIK-a bila je da će se prebrojavanje glasova obaviti u tri biračka centra na kojima je i glasano i sada nije jasno zašto je odluka preinačena.

Na ponovoljenim lokalnim izborima u tri glasačka centra u severnoj Mitrovici danas je glasalo 22,38 odsto birača ili 5.231 građanin, saopšteno je iz Centralne izborne komisije Kosova (CIK).

2024 © - Vesti online