Nedelja 17.11.2013.
21:00
Beta

Lajović: Mnogo mi je teško

Dao sve od sebe: Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da mu je teško posle poraza u odlučujućem meču finala Dejvis kupa i da mu je najteže danas bilo predvideti igru Radeka Štepaneka.

"Meč je bio drugačiji od onog prvog dana (protiv Berdiha), nisam mogao da predvidim igru Štepaneka. Borio sam se do poslednjeg daha, ali nije bilo dovoljno. Veoma sam razočaran, nisam igrao samo za sebe, već za ceo tim, naciju. Imao sam dobre udarce, ali ne pobeđuje se sa samo nekoliko vinera", rekao je Lajović novinarima u Beogradskoj areni.

Češka je večeras u Beogradu odbranila titulu u Dejvis kupu, pošto je u finalu pobedila Srbiju sa 3:2.

Odlučujući poen Češkoj doneo je Štepanek, koji je u tri seta, 6:3, 6:1, 6:1 savladao Lajovića.

Pre meča Lajovića i Štepaneka, Novak Đoković je sa 3:0 pobedio Tomaša Berdiha i tako doneo izjednačenje Srbiji.

"Bila je velika motivacija igrati posle Đokovića, a pritisak nije bio zbog njega, već zbog meča, jer je bio odlučujući. On je u početku bio nervozniji... da sam sačuvao gem na svoj servis možda bi bilo drugačije, međutim nije i on se posle opustio i počeo da igra svoju igru", dodao je Lajović.

On je kazao da će mu nastupi za Dejvis kup reprezentaciju Srbije puno značiti u nastavku karijere, kao i da mu je mnogo značila podrška ostalih saigrača iz tima.

"Veoma mnogo će mi ovo značiti u budućnosti, pogotovu što sam prvi put igrao pred ovoliko publike. Pre nedelju dana nisam razmišljao da ću igrati. Mentalno sam se spremio, ali i uvideo još koliko treba da napredujem. Želim da se naredne sezone probijem na ATP turu", kazao je Lajović.

2024 © - Vesti online