Nedelja 17.11.2013.
17:58
BETA

Berdih: Đoković je pokazao da je trenutno najbolji na svetu!

Nemoć: Tomaš Berdih
 

"Teško je rečima opisati nivo Novakove igre, on je sada definitivno najbolji i to je dokazao danas. Bilo je tesno, ali rezultat to na kraju ne pokazuje. Pokušao sam da se borim, imao sam par prilika u taj-brejku i na kraju drugog seta, ali ih nisam iskoristio", rekao je Berdih na konferenciji za novinare posle meča.

Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je protiv Češke na 2:2 u finalu Dejvis kupa, pošto je Đoković pobedio Berdiha sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:2).

"Jako je teško iskoristiti prilike protiv igrača kao što je Novak, jer se on ni malo ne uzbuđuje kada vi imate šansu. Bio je i ranije u takvim situacijama i zna šta bi trebalo da radi", dodao je sedmi teniser sveta.

Berdih je rekao da ne može uspešno da igra protiv Đokovića jer je srpski teniser "predobar".

"Imate osećaj kao da idete na zid, uvek je tu, uvek sve vraća, jak je spreman, ali mislim da je najbolji deo njegove igre to što izvanredno ume da čita igru. Možete da budete brzi koliko hoćete, da odigrate šta ste zamislili, ali... On je zaista predobar", rekao je Berdih.

Na pitanje novinara da prokomentariše atmosferu u Areni, on je rekao da je "sve to deo Dejvis kupa".

"To je Dejvis kup atmosfera, uvek možete da se žalite na nešto, ali tako je, ne možete da kontrolištite 15.000 ljudi... Lepa je atmosfera i to je deo Dejvis kup finala", rekao je on.

Berdih je rekao da će za dve i po nedelje, koliko traje pauza u takmičenjima, prvo dobro da se odmori.

"Prvo ću da se odmorim i to odmah, a posle toga na pripreme... Teško je govoriti o tome šta treba unaprediti, nema mnogo vremena, dve i po nedelje, nedovoljno da se radi na nečemu posebno", dodao je Berdih.

U Beogradskoj areni u toku je peti, odlučujući meč finala između Dušana Lajovića i Radeka Štepaneka.
 

2024 © - Vesti online