Nedelja 17.11.2013.
17:54 >> 23:02h
rt.com, Vestionline

Kazanj: Srušio sa avion, poginulo 50 ljudi

Vatrogasci uspeli da ugase požar

Portparol Ministarstva za vanredne situacije Irina Rosijus izjavila je agenciju Interfaks da se strahuje da su svi ljudi u avionu poginuli. Vatrogasci su se borili sa vatrenom stihijom sat vremena, i uspeli da ugase požar. Federalna vazdušna agencija saopštila da je u avionu prilikom nesreće bilo 50 ljudi, 44 putnika i šest članova posade.

Među poginulima je Irek Minihanov, sin predsednika Tatarstana, Rusteka Minihanova, i šef lokalnog ogranka ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Antonov, poginuli su u nesreći, rekao je potpredsednik vlade te republike Juri Kamaltinov.

Mesto nesreće Boinga 737

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je saučešće porodicama nastradalih i izdao instrukcije da se oformi komisija koja će istražiti pad aviona.

Služba za hitne službe izjavila je za Interfaks da su piloti napravili grešku prilikom drugog prilaska aerodromu, ali navode da su možda tome prethodili tehnički problemi.

''Avion je pokušao da sleti nekoliko puta, a jedan od rezervoara za gorivo ekpslodirao je prilikom sletanja'', rekla je Rosijus.

2024 © - Vesti online