Nedelja 17.11.2013.
16:34
BETA

Đoković bolji od Berdiha, Lajović se bori za Salataru!

Sjajna pobeda: Novak Đoković
 

Srbija ne odustaje - sad je 2:2! Naša reprezentacija uspela je da anulira prednost Čeha stečenu u dublu, pa će o pobedniku Dejvis kupa 2013. odlučivati peti duel u kome se sastaju Dušan Lajović i Radek Štepanek.


Novak Đoković je potrošio dosta energije, ali uradio ono što je od njega očekivala publika u Beogradskoj areni. Savladao je u tri seta Tomaša Berdiha i tako prebacio pritisak na protivničku selekciju. Nole je do trijumfa došao u tri seta i bez obzira što se u prva dva poprilično mučio, potvrdio da mu je Berdih jedna od omiljenih mušterija, jer je odnos pobeda u međusobnim pobedama poboljšao na 15:2.

Novak je najbolje igrao u odlučujućim trenucima prva dva seta. U prvom je imao čak devet brejk lopti, ali je uspešno reagovao kod rezultata 5:4 i nekoliko izjednačenja posle kojih je stigao do prvog seta. U drugom je viđena još veća borba. Oba igrača su dobro servirala, pa je duel uveden u taj-brejk. Berdih je poveo sa 4:2, pa onda i sa 5:4... Imao je dva servisa da izjednači rezultat u setovima, ali je posle odlične Novakove defanzive napravio dve greške i praktično omogućio Đokoviću set loptu. Srpski as je naredni poen sjajno odigrao i stigao do velike prednosti od 2:0.


Ako se u prve dve deonice mučio, u trećoj je Novak Đoković napravio prednost već u prvom gemu i kasnije samo održavao vođstvo protiv psihički uzdrmanog Berdiha, da bi na kraju slavio 6:2.
Čak i u trenucinma kad je Tomaš pokušavao da se vrati u susret, Nole je imao odgovarajuća rešenja, u vidu as udaraca (ukupno ih na meču ispalio 12), tako da protivniku nije dozvolio nijednu priliku za brejk.
S druge strane, vešto je koristio svoj servis i bez većih problema priveo meč kraju. Asom! Kako i dolikuje šampionu!

2024 © - Vesti online