Četvrtak 11.03.2010.
17:41

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Eparhija: Smutljivci brane Artemija

Monah Antonije Davidović


 

U saopštenju Informativne službe Eparhije raško-prizrenske se navodi da je Sinod SPC za Davidovića "više puta tražio da bude crkveno kažnjen zbog svog necrkvenog i nemonaškog ponašanja" i da je on sada "konačno stavljen pod Veliki crkveni sud SPC".

Prenosimo saopštenje u celosti:

Saopštenje Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske

Prizren-Gračanica
11. mart 2010. godine
 

"Pravoslavna Eparhija Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska poseduje proverena saznanja da crnorečki monah Antonije Davidović, za koga je Sv. Arh. Sabor SPC više puta tražio da bude crkveno kažnjen zbog svog necrkvenog i nemonaškog ponašanja, a koji je sada konačno stavljen pod Veliki Crkveni Sud SPC, trenutno boravi na području Orahovca i Velike Hoče, gde podbunjuje narod protiv Patrijarha i Crkve i unosi smutnju raznim sumanutim pričama, navodno u zaštitu Episkopa Artemija.

Davidović ovakvim postupcima istovremeno traži podršku i sebi, jer je pod crkvenim sudskim postupkom.

Uz podršku Dejana i Jovane Baljošević iz Orahovca*, koji su mu pružili gostoprimstvo i pomažu mu u radu širenjem poruka sektaške sadržine preko interneta, Davidović lično posećuje srpske porodice na ovom prostoru i širi smutnju, a o čemu je Eparhija direktno obaveštena od više žitelja Orahovca i Velike Hoče koji su uznemireni ponašanjem Davidovića i ne žele da učestvuju u njegovom delovanju protiv Crkvenog poretka.

Poručujemo našem vernom narodu Orahovačkog i Prizrenskog kraja da ne dozvole licima sektaškog i anti-crkvenog ponašanja da unose nepoverenje prema svom Patrijarhu i Crkvi, jer je reč o ljudima koji na taj način ruše duhovno i narodno jedinstvo koje je Srbima na Kosovu i Metohiji i te kako potrebno u ovom trenutku.

Delovanje monaha Antonija je bilo veoma neuravnoteženo i ranijih godina i Eparhija poseduje svedočanstva jednog broja Srba iz Velike Hoče i Orahovca koji su potvrdili da ih je u najtežim trenucima stradanja 1999. godine upravo monah Antonije Davidović podsticao na iseljavanje sa Kosova i Metohije, što oni nisu prihvatili i do danas žive u svojim domovima u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Braćo i sestre, Srbi u Orahovcu, nemojte slušati takve koji unose razdor u narod i stvaraju raskol u Crkvi!

Episkop Atanasije
Administrator Eparhije Raško-pirzenske i Kosovsko-metohijske

(*Napomena, Dejan Baljošević je zaposlen pri srpskoj opštini Orahovac i već mu je lično više puta savetovano da ne učestvuje u anticrkvenim delatnostima i stvaranju podela u narodu, na što su se i on i njegova supruga, inače profesorica engleskog u orahovačkoj školi, oglušili)".
 

2024 © - Vesti online