Ponedeljak 18.11.2013.
08:00
Vestionline

Nećete više u hostel? Znači da ste ostarili!

Dosta vam je spavaonica umesto soba sa kupatilom
 

Hosteli su uglavnom jeftiniji od hotela, a ekada čak i čistiji. Cena i čistoća su dva faktora, koji uz lokaciju i dodatnu ponudu smeštajnog objekta uveliko pomažu pri odabiru hostela ili hostela. Međutim, usprkos ceni, svaka osoba, koliko god ona bila avanturističkog duha, u životu dođe do određene tačke kada se pri putovanjima i odabiru smeštaja ipak vodi drugim kriterijima. U nastavku vam donosimo pet znakova koji vam mogu pokazati da ste ipak prerasli hostele.

Žudite za trenutkom kada ćete biti sami - Ako ste došli do faze kada su vam osobe oko vas suvišne i opterećujuće, budite oprezni i prilikom odabira smeštaja dobro razmislite možete li da delite sobu s nepoznatim ljudima. Ipak, idete na odmor i ako mislite da će vam to smetati, bolje da se odlučite za privatnu sobu u hostelu.

Bitnija vam je udobnost od cene - Iako ovo nužno ne mora da znači da su hosteli manje udobni od hotela, možete biti sigurni da ćete odabirom hostela novije gradnje - bolje proći nego hotelom niže kategorije. U svakom slučaju, dobro se raspitajte, a nemojte zaboraviti ni na sajtove s preporukama koje bi mogle biti od velike koristi.

Želite kupatilo samo za sebe - Nema vam spasa, ili idite u hostel koji nudi privatne sobe s kupatilom ili potražite hotel!

Više vam i nije do besplatnog, ali kilavog doručka - Iako se doručak u većini hostela sastoji od tosta, maslaca, marmelade i zobenih pahuljica, morate priznati da je lepo dobiti besplatan doručak. Ali ako vam i nije to toga, uvek možete odabrati hotel u kojem uz skuplju sobu ide i obilniji i kvalitetniji doručak.

Važno je da vas u hotelu dočeka šampon i zubna pasta - Ako ste jedna od onih osoba koji sa sobom na putovanje nosi samo najnužnije od garderobe i ne želite da razmišljate o šamponima i preparatima za higijenu, tada hostel i nije baš za vas.

2024 © - Vesti online