Nedelja 17.11.2013.
15:09
mondo.rs

Đuričko na dodeli Oskara sa Anđelinom

Nikola Đuričko (prvi zdesna) bio je jedan članova filmske ekipe ostvarenja "U zemlji krvi i meda" koja je uručila specijalnog Oskara Anđelini Džoli
 

Priznanje, koje je uručeno Anđelini Džoli, dodeljuje Američka filmska akademija svakog novembra. Ove godine je nagrada otišla u Anđelinine ruke, koju su holivudskoj eliti predstavili "njeni glumci" iz ostvarenja "U zemlji krvi i meda".

Najinteresantiji je bio upravo Nikola Đuričko koji je morao da kaže par pohvalnih reči o dobitnici Oskara.

"Zvali su me i rekli 'sviđaš se rediteljki", rekao je Đuričko. "Pitao sam 'kome se sviđam?', a oni su mi rekli 'Anđelini Džoli'".

"Rekao sam im: 'Ne lažite me! Budući da sam glumac iz Beograda, ne dobijam često ovakve ponude", rekao je Đuričko, a cela sala se nasmejala.

Glumci su joj, osim na datoj šansi, zahvalili što je ljudima, koji su proživeli poslednje sukobe na Balkanu, pružila priliku da se izraze. Primajući nagradu iz ruku reditelja Džordža Lukasa, Džolijeva je rekla da joj je majka uvek govorila da treba da živi život od koga će i drugi imati koristi.

"Kada sam se srela sa ljudima koji su preživeli rat, glad i silovanje, saznala sam kakav je život većine na ovom svetu", rekla je Džolijeva.

Džoli je ambasador UN duže od deset godina. Prvi put je otišla na teren 2001. godine i od tada obilazi izbegličke kampove širom sveta i trudi se da podigne svest u svetu o ovom problemu. Među prethodnim dobitnicima ovog humanitarnog priznanja su holivudski velikani Elizabet Tejlor i Pol Njumen.

2024 © - Vesti online