Nedelja 17.11.2013.
09:35
mozzartsport.com

Pirlov ultimatum: Igram ili odlazim!

Želi da igra: Andrea Pirlo
 

Gde će sledeće sezone igrati Andrea Pirlo (34) i dalje ostaje velika nepoznanica. Ranije tokom sezone Pirlo je nekoliko puta nagovestio da mu neće biti problem da napusti Juventus ako mu klub ne produži ugovor koji ističe na kraju sezone. Novom izjavom o ugovoru, popularni Mocart je opet podigao prašinu.
“Novi ugovor? Ima još vremena, ali moja glavna želja je da igram. Videćemo da li će to biti u Juventusu ili u nekom drugom klubu. Trenutno nisam nikome ništa obećao”, rekao je Pirlo posle meča repreznetacija Italije i Nemačke.


Esencija Pirlove izjave je da traži garantovanu minutažu. Problem je što je trener Antonio Konte ove sezone počeo sve češće da ga menja na šta je Pirlo burno negodovao na mečevima protiv Verone i Real Madrida. Ovo je jasna poruka čelnicima Juventusa da izađu pred Pirla sa jasnim planovima i novim ugovorom.


Totenhem se ranije pominjao kao najozbiljniji kandidat da angažuje sjajnog vezistu, ali italijanski mediji pišu da bi Pirla pod svojom komadom rado videli i Karlo Anćeloti i Žoze Murinjo.


Pirlo neće pristati na jednogodišnji ugovor što je za Juventus najpovoljnija opcija. Sjajne partije Pola Pogbe mogle bi da utiču na Juve da preseče situaciju i odluči se za rasatank sa Pirlom. U svakom slučaju, ako žele da ga zadrže moraće da mu ponude minimum dvogodišnji ugovor, vredan najmanje sedam miliona evra.

2024 © - Vesti online