Nedelja 17.11.2013.
02:47
Beta

DPS na Cetinju i u Mojkovcu osvojio apsolutnu vlast

Foto: Ilustracija

"Ovo je pobeda Cetinja, ovo je pobeda Crne Gore", rekao je Bogdanović, koji je najavio i da će lokalna vlast nastaviti da "istom dinamikom" radi na unapređivanju Cetinja i poboljšanju životnog standarda građana.

Prema nezvaničnim rezultatima, Socijaldemokratska partija (SDP), koalicioni partner DPS-a u dosadašnjoj vlasti na Cetinju, ostvarila je slabiji rezultat nego što je očekivala.

Lider SDP-a i predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je u predizbornoj kampanji najavio mogućnost koalicije te partije i opozicije, uz očekivanje da će nakon lokalnih izbora na Cetinju početi proces smene vlasti.

Opozicioni Demokratski front (DF) je na Cetinju, takođe, prošao mnogo lošije od očekivanja, iako je i taj savez Nove srpske demokratije i Pokreta za promene, tokom predizborne kampanje, nastupao sa ocenom da će "sa Cetinja krenuti promene" u Crnoj Gori.

Predsednik opštinske skupštine u Mojkovcu inosilac izborne liste DPS-a toj opštini Dejan Medojević je, takođe, proglasio apsolutnu pobedu te stranke, jer je osvojila 17 mandata. I u novoosnovanoj opštini Petnjica, DPS je dobio najviše odborničkih mjesta, 15, ali nedovoljno za apsolutnu vlast. Socijaldemokratska partija je u toj opštini dobila 11, Bošnjačka stranka četiri mandata, a Socijalistička narodna partija jedan mandat.

2024 © - Vesti online