Ponedeljak 18.11.2013.
02:22
Vesti

Frankove ubice izmiču pravdi

Majer je sedeo za stolom u svojoj kancelariji u voznom parku u Čester Hilu, 31. maja 2004, oko deset ujutro, kada su dva čoveka upala i ispalila u njega više hitaca. Umro je na licu mesta, a ubice su se odvezle u ukradenom automobilu koji je kasnije napušten i zapaljen nedaleko od Majerovog biznisa. Odatle, zločinci su pobegli u belom "mercedesovom" kombiju.

Foto: Ilustracija


Policija podseća da je Majer bio u pravnoj raspravi sa Bobom Ljubićem, u vezi s njihovim ranijim zajedničkim poslovnim poduhvatom. Kasnije, ubijen je i Ljubić, ali policija veruje taj zločin nije u vezi s Majerovom smrću.


Istraga se nastavlja, kaže detektiv inspektor Dejvid Lejdlou.


- I dalje radimo na utvrđivanju tačnog motiva ubistva Majera - saopštio je on prošle nedelje.


U martu 2014, najavljeno je sudsko veštačenje od kojeg se očekuje da unese više svetla u ovaj zločin.


- Narednih nedelja, nameravamo da razgovaramo sa više ljudi s kojima nismo ranije. I mi tražimo pomoć od bilo koga drugog ko bi posedovao informaciju o ubistvu, a još nije razgovarao s policijom - istakao je inspektor.


Detektivi su ponovili snimke zapaljenog "daihatsua" i kombija "mercedes" u nadi da bi njima mogli da osveže nečiju memoriju. Oni takođe žele da razgovaraju s bilo kim ko je bio u blizini Majerove firme "Quality Wholesale Car Yard", kobnog ponedeljka 31. maja.


Bilo ko da poseduje korisnu informaciju upućen je na telefon Krajm stopersa 1800 333 000 ili njihov vebsajt.

2024 © - Vesti online