Subota 16.11.2013.
18:35
Srna

Svedok: OVK testerom kasapila srpskog policajca

Pripadnici OVK (foto: arhiva)
 

Svedok tužilaštva ispričao je da je u junu 1998. godine, dok je preko Likovca išao za Srbicu, video Sahita Jašarija, koji je sa ostalim pripadnicima OVK vodio Ivana Bulatovića, komandanta srpske policije u Glogovcu, na trg sela Likovac.

On je u svom svedočenju naveo da je Bulatović bio u polusvesnom stanju zbog maltretiranja, i da mu se u jednom trenutku približio Sabit Geci i rekao: "Vidi sada šta mi radimo izdajnicima".

Pročitajte sve o Dreničkoj grupi OVDE

Prema iskazu zaštićenog svedoka, Geci je srpskom policajcu odsekao glavu motornom testerom, koju mu je doneo jedan saborac iz OVK. On je naveo da je Geci motornom testerom unakazio ramena i noge Bulatoviću, te da je ovom svedoku zapretio rečima: "Ovo je trebalo i tebi da radimo, a sada marš kući".

Svedok je istakao da su time njega okarakterisali kao bliskog sa Bulatovićem.

Tužilac Euleksa Mauricio Salustro je početkom novembra podigao optužnicu protiv takozvane "Dreničke grupe" zbog ratnog zločina nad civilima, uključujući torturu, zlostavljanja zatvorenika i ubistvo.

Među optuženima su i članovi Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, Sami Ljuštaku, koji je trenutno gradonačelnik Srbice, i nekadašnji komandant OVK Sulejman Seljimi, aktuelni ambasador samoproglašenog Kosova u Albaniji, kao i jedan Tačijev telohranitelj.

"Devetoro osumnjičenih je u pritvoru, a šest je još na slobodi uz zabranu napuštanja Kosova", rekao je portparol misije Euleksa.

2024 © - Vesti online