Subota 16.11.2013.
20:07
Beta

Berluskoni: Ovo je moje političko ubistvo

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni
 


Berluskonijevi komentari objavljeni su nakon što je grupa poslanika na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Anđelinom Alfanom istupila iz članstva njegove stranke i oformila odvojenu grupaciju koja je najavila ostanak u Vladi.

Pročitajte sve što smo pisali o Silviu Berluskoniju OVDE

Govoreći na Kongresu na kojem je ime stranke "Narod slobode" (PDL) promenio u originalni naziv "Napred Italija", Berluskoni je istakao da njegov odlazak iz parlamenta, što je podržala Letina "Demokratska partija", znači da ta koalicija više ne može da nastavi sa radom.

"Veoma je teško zamisliti da možete ostati saveznici u parlamentu i, iznad svega, biti za istim stolom kada neko želi da izvrši političko ubistvo vašeg lidera. Posle odluke, koju su donela naša 23 senatora, nismo u stanju da oborimo Vladu", rekao je Berluskoni na Kongresu stranke.

Alfanova grupacija trebalo bi da osigura dovoljnu podršku za Letu, kojem je tokom prošlog meseca izglasano poverenje uz pomoć Berluskonijevih neistomišljenika iz PDL.

Berluskoni je u avgustu proglašen krivim prema optužbama za poresku prevaru, čime je otvoren put za njegovo proterivanje iz Senata. Osuđen je na godinu dana zatvora.

2024 © - Vesti online