Subota 16.11.2013.
15:01 >> 17:24h
Srna, telegraf.rs

Uhapšen najveći domaći pljačkaš banki

Foto: Ilustracija

Nikolić je pljačkao posredstvom interneta, a prema trenutnoj proceni, preko lažnog računa i kartica oštetio je banka "Intezu" za oko milion evra.

Kako saznaje ''Telegraf'', on je zloupotrebio softver sistem u banci, čija je svrha bila kontrola korišćenja i autorizacije platnih kartica.

''Konkretno, osumnjičeni je podizao novac sa bankomata, ali se to na njegovom računu pokazivalo kao priliv para. Nikolić je svaki dan podizao maksimalne količine novca, ali je to predstavljalo njegovu zaradu. U uočenim neregularnostima nadležni iz banke obavestili su policiju'', izjavio je neimenovani izvor blizak istrazi za taj portal.

Nikolic je uhapšen u hotelu Hajat i kod njega je pronađeno 2.000 evra, pet telefona, i nekoliko platnih kartica. Kako se sumnja, novac trošio na kockanje, piše ''Telegraf''.

''Upravo zbog kocke ima zabranu ulaska u Švajcarsku. Istražuje se da li je imao saučesnika u banci. U Srbiji se navodno bavi menadžerisanjem fudbalera. Takođe, posle sredine juna, kada mu je banka prvi put blokirala karticu, pobegao je iz zemlje. Tada je raspisana potraga za njim. Proverava se kako je ponovo ušao, jer nema odgovarajućeg pecata u pasošu'', kaže izvor ''Telegrafa''.

Nikoliću je naloženo zadržavanje, a u ponedeljak će biti saslušan.

2024 © - Vesti online