Subota 16.11.2013.
12:11
mozzartsport.com

Italija 18 godina ne zna za poraz od Nemačke!

Dobra provera za SP: Andrea Pirlo i Mario Gece
 

Italija ne gubi od Nemačke. To je tradicija koja nije srušena. Pogotovo kada se višestruki prvaci sveta susretnu na apeninskom tlu. Azuri ni posle 18 godina nisu osetili gorčinu poraza u duelima sa Pancerima. Italijani su poslednji put od Nemaca izgubili davne 1995. godine, a nikada nisu poraženi od pomenutog rivala na velikim takmičenjima i često su znali da Nemcima zadaju neke teške udarce.


Nemačka nije uspela da nađe pobednički recept za Italijane. Duel je završen bez pobednika (1:1), ali je po šansama viđenim na obe strane, mogao da se okonča i nekim atraktivnijim rezultatom. Nemci su poveli u osmom minutu kada je Humels bio najviši u skoku posle kornera i Bufon nije imao šanse. Bio je prvi gol glavom nekog nemačkog reprezentativca pose 36 uzastopnih pogodaka postignutih nogom.


Ipak, samo dvadeset minuta kasnije, Italija je stigla do poravnanja. Desni bek Milana Injacio Abate je baš na svom San Siru došao do prvenca u dresu nacionalnog tima. Sjajno je prošao po desnoj strani, odigrao dupli pas sa Bonućijem i izuzetno preciznim udarcem savladao Nojera.

U nastavku je bilo sijaset odličnih prilika na obe strane, ali su Baloteli, Pirlo, Širle, Gece i kompanija propustili šansu da donesu pobedu som timu.

2024 © - Vesti online