Subota 16.11.2013.
11:03
Vesti

NHL: Bakstrom rasplakao Detroit

Postigao gol za izjednačenje: Mihael Lata (Vašington)
 

Vašington je poveo golom Bruksa Liča, da bi iskusni Šveđanin Johan Franzen sa dva gola doneo prednost Detroitu posle prvog perioda. U drugoj trećini Red Vingsi su povećali vođstvo golom beka Denije Dekejsera. Gosti se nisu predavali, pa su Aleks Ovečkin i mladi Mihael Lata doneli izjednačenje svom timu. U produžecima nije bilo golova, a u penal seriji jedini je pogodio Niklas Bakstrom.

Ben Skrivens je bio nerešiva enigma za hokejaše Nju Džersi Devilsa. Kanađanin na golu Los Anđeles Kingsa odbranio je svaki pokušaj domaćina da dođe do bodova. Pokušavali su momci u uniformama Nju Džersija 24 puta, ali svaki put je Skrivens bio na mestu. Na kraju je gostujuća ekipa zasluženo slavila - 2:0.

Da bodovi otputuju u Kaliforniju pobrinuli su se i Dvajt King i Slovenac Anže Kopitar. Sve do poslednjeg perioda igre mirovale su mreže, a potom je King u 13. minutu treće trećine pogodio za vođstvo Kraljeva. Krenuli su svim silama Đavoli ka golu rivala, ali i hokejaš više na ledu na uštrb golamana ne da im nije doneo izjednačenje, već je Slovenac Kopitar poslao pak u praznu mrežu i postavio konačan rezultat.

NHL, rezultati: Bafalo - Toronto 3:1,Karolina - Anahajm 3:2 penali, Kolumbus - Montreal 2:3 penali, Nju Džersi - LA Kings 0:2, Pitsburg - Nešvil 4:1, Detroit - Vašington 3:4 penali, Otava - Boston 4:2, Minesota - Florida 3:2, Vinipeg - Filadelfija 3:2 penali, Edmonton - San Hoze 1:3.

2024 © - Vesti online