Subota 16.11.2013.
12:13
Beta

DS: Anđelković i Pašićeva kandidati za privremenu upravu u Beogradu

Foto: Ilustracija

Tatjana Pašić obavljala je funkciju zamenice gradonačelnika, dok je Živorad Anđelkovć bio pomoćnik gradonačelnika grada Beograda.

"Doneli smo sinoć odluku da Vladi dostavimo imena dva svoja predstavnika u privremenom veću, iako Demokratska stranka nije još zvanično dobila poziv od Vlade", rekao je Božović i naglasio da je takvom odlukom pokazuju odgovornost prema Beograđanima kako bi grad do izbora nastavio da funkcioniše što je moguće bolje.

On je ukazao da po Ustavu i Zakonu o lokalnoj samupravi DS treba da ima dva predstavnika u privremenom veću, pošto u Skupštini grada Beograda ima 50 od 110 odbornika.

Božović je ocenio i da je do sada Srpska napredna stranka pokazala da joj nije previše stalo do izborne volje Beograđana načinom na koji je smenjen lider te stranke i gradonačelnik Dragan Đilas i da ga ne bi iznenadilo da DS ne učestvuje u privremenoj upravi.

"Ne bi bilo neočekivano da se i ovaj put stranke koje čine Vladu Srbije ogluše ne samo o osnovna načela demokratije i poštovanja izborne volje, nego i o Ustav i zakone Srbije", rekao je Božović.

Gradonačlenik Beograda Dragan Đilas smenjen je 24. septrembra. Vlada Srbije trebalo bi da imenuje privremeno veće Beograda naredne sedmice.

2024 © - Vesti online