Petak 15.11.2013.
21:08
Vesti, Beta

Izjednačenje: Berdih bolji od Lajovića - 1:1

Dostojan otpor: Dušan Lajović


Teniska reprezentacija Češke izjedančila je večeras u Beogradu protiv Srbije u finalu Dejvis kupa, pošto je Tomaš Berdih savladao Dušana Lajovića.

Sedmi igrač sveta pobedio je mladog srpskog tenisera u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3.

Ranije danas, Novak Đoković je doneo prvi bod Srbiji pobedom nad Radekom Štepanekom sa 3:0 u setovima (7:5, 6:1, 6:4) i rekao posle meča da je imao veliku motivaciju pred 17.000 navijača u Areni.

Lajović je hrabro počeo meč protiv favorizovanog Berdiha i bez većih problema je čuvao svoj servis sve do osmog gema.

U tom gemu imao je i 30:0, ali je Čeh tad zaigrao mnogo bolje i uspeo da napravi brejk i povede sa 5:3. U narednom gemu Berdih je bio siguran na svoj servis i bez izgubljenog poena, posle 35 minuta igre, poveo sa 1:0 u setovima.

Kao i u prvom, i na početku drugog seta teniseri su dobro servirali i nisu jedan drugom davali prilike za brejk. Šansu da oduzme servis protivniku prvi je dobio Berdih u petom gemu što je iskoristio i poveo s 3:2.

Lajović je do kraja seta na servis Berdiha uspeo da osvoji svega dva poena, te je tako Čeh lako došao do prednosti od 2:0. 

Opravdao ulogu favorita: Tomaš Berdih

Na početku trećeg seta Berdih je odmah došao do brejka koji je sačuvao do kraja tog perioda igre, iako je Lajović čak triput imao 0:30 na servis Čeha, ali ni jednom nije uspeo da dođe do šanse da oduzme servis.

Sutra od 16.00 na programu je dubl, a najavljeno je da će Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac igrati protiv Štepaneka i Berdiha. Međutim, postoji mogućnost da Novak Đoković zaigra i u dublu.


Selektori su do sat vremena pred početak meča u mogućnosti da promene sastave ekipa.


U nedelju je ponovo na programu singl.

2024 © - Vesti online