Petak 15.11.2013.
16:52
Beta

Mišković: Nisam radio protiv države!

Ne sudi se Miškoviću nego se sudi tržišnoj privredi: Miroslav Mišković, vlasnik Delte
 

"Vi danas sudite najvećem privredniku Srbije i vodećem privredniku regiona. Danas se ovde ne sudi Miškoviću, iz optužnice sam video da se sudi tržišnoj privredi i privatnom preduzetništvu", rekao je Mišković iznoseći svoju odbranu za optužbe da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za 16,9 milijardi dinara, a budžet za
472 miliona dinara.

"Ćutao sam 23 godine"

"Ja Miroslav Miskovć rođeni Moravac 23 godine sam ćutao, trpeo razne uvrede. Miroslava Miškovića je srpska javnost upoznala preko tabloida, videla u meni čoveka koji svaki dan bar po jedno krivično delo napravi, koji krade, nekog prevari, hapsi ljude, pere pare maltretira radnike", rekao je on.

"Vi mora da znate da suđenje Mišković Miroslavu prate privrednici Srbije, jer ovo što je uradio Miroslav Mišković, uradio sam još 100 puta, oni svi to rade svakog dana", rekao je Mišković.

On je naveo da u javnost Srbije mora da zna da u celoj optužnici nema reči "korupcija". "Ovo suđenje je okarakterisano kao proces protiv korupcije, one čuvene 24 privatizacije, proces koji navodno prati EU. Molim vas i javnost Srbije mora da zna da u celoj optužnici nema reči korupcija", rekao je Mišković.

On je rekao da pojedinci iz policije i tužilaštva nisu razumeli šta je Euribor, pa su ga optužili da je to protivpravna korist. "Ubacili su mog sina jer je navodno po mom nalogu akcije po jednoj ceni prodao po višoj. On se bavi filmom i sportom", rekao je
Mišković.

On je ukazao na nelogičnosti u optužnici, da je vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković uložio više od 60 miliona evra u privatizaciju preduzeća da bi izvukli 25 miliona.

Mišković je kazao da nikada nije učinio nijedan potez kojim bi oštetio državu, a u korist kompanije Delta.

Pročitajte još:

* Vučić: Mišković neće moći da pritiska pravosuđe

On je naveo da je želeo da kupi Merkator i da kada su pregovori bili pri kraju, ljudi iz vlasti čija će imena, kako je rekao, ubrzo otkriti rekli su delegaciji iz Slovenije da nije sposoban za taj posao.

Optužnica tereti Miškovića i još 10 optuženih da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela za zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

2024 © - Vesti online