Četvrtak 11.03.2010.
16:34
Tanjug

Srbija i Hrvatska: Bolja saradnja u borbi protiv kriminala

 Uskoro operativni timovi koji će non-stop biti u kontaktu: Milorad Veljović
 

Veljović je izjavio da je "današnji sastanak nastavak izuzetno dobre i dugogodišnje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, koja treba da posluži kao primer ostalim zemljama u regionu".


"Dogovorili smo se da uskoro oformimo operativne timove na nižem nivou, koji će biti u svakodnevnom kontaktu u cilju razmene svih informacija u vezi sa organizovanim kriminalom", rekao je on, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.


"Ni Srbija ni Hrvatska neće biti utočište bilo koje organizovane kriminalne grupe" rekao je Veljović, naglasivši da je jedna od tema razgovora bila i ubistvo Simića, čije telo je nedavno pronađeno u zagrebačkom jezeru Jarun.


Brkić je zahvalio kolegama iz Srbije "na iscrpnim podacima i saznanjima o slučaju Simića, a pozvao je sve kolege iz regiona da se ugledaju na kvalitetnu saradnju policija Srbije i Hrvatske", navedeno je u saopštenju.


"Nadam se da će naša konkretna i svakodnevna saradnja ići u još boljem smeru, jer jedino tako možemo da se suprotstavimo organizovanom kriminalu na dobrobit građana i Srbije i Hrvatske, ali i celog regiona i EU", rekao je on.


Veslači Kajakaškog kluba "Končar" na jezeru Jarun u Zagrebu našli su 8. marta uveče leš muškarca, kome su glava i ekstremiteti bili odrezani, a koji je potom indentifikovan kao Simić.

2024 © - Vesti online