Petak 15.11.2013.
14:46 >> 16:18h
Srna

Vučić očekuje veću izlaznost u K. Mitrovici

Vučić je tokom sastanka u Beogradu sa delegacijom Evropskog parlamenta, predvođenom Eduardom Kukanom, izrazio zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koji su održani 3. novembra.

Aleksandar Vučić



Prvi potpredsednik Vlade Srbije upoznao delegaciju Evropskog parlamenta, predvođenu Eduardom Kukanom, o rezultatima koje je Srbija postigla u procesu pridruživanja EU, naglasivši da je većina reformi uspešno provedena i da će Vlada nastaviti reformske procese, posebno u oblasti pravosuđa.

Na sastanku je razgovarano i o primeni briselskog sporazuma i nedavno održanim izborima na Kosovu i Metohiji, te o regionalnoj saradnji i političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, navodi se u saopštenju kabineta prvog potpredsjednika Vlade Srbije.

Kukan je pozitivno ocijenio rezultate koje je Vlada Srbije postigla u ispunjavanju uslova za pridruživanje EU i pohvalio pragmatične poteze članova srpske Vlade u normalizaciji odnosa sa Prištinom.

On je posebno istakao rezultate koji su postignuti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ocenivši da je Srbija najprogresivnija zemlja u regionu u ovoj godini.

Očekujem i najbolji izveštaj Brisela

Vučić je izrazio očekivanje da Evropski parlament 6. decembra donese najpozitivniji izveštaj o napretku Beograda do sada i da međuvladina konferencija o Srbiji bude održana najkasnije u januaru.

Posle otvaranja konstitutivne sjednice parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Vučić je rekao novinarima da je sasvim realno očekivati da Srbija bude sledeća članica EU i naglasio da njeni građani to sa pravom očekuju.

"Želimo da dobijemo puno poštovanje i mislimo da su to građani Srbije zaslužili. Svima je potrebna normalna, pristojna Srbija sa zdravom ekonomijom. Mi nismo samo geografski u Evropi, već joj po svemu pripadamo", rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online