Petak 15.11.2013.
16:02
Beta

Stefanović: DS neće u koaliciju sa SNS

"Besmisleno je da vodimo rat protiv druge opozicione partije, imamo važnija posla - da ukažemo na greške vlasti, a ne da ulazimo u nečije male projekte, gde će (Aleksandar) Vučić uživati dok gleda kako DS troši svoju snagu na obračun sa LDP-om, on taj film neće gledati", istakao je Stefanović za Radio televiziju Srbije (RTS).

Borislav Stefanović

On je rekao i da DS još nije dobio poziv za formiranje privremene uprave u Beogradu i naglasio da je očigledno da "nestručna vlast ignoriše izbornu volju građana".

"Ne mislim da će vlada uopšte da uvaži paritet u gradskoj Skupštini... To sve govori da nestručna vlast pokušava da napravi strukutru koja ne odgovora strukutri gradske Skupštine i da ignoriše izbornu volju građana", rekao je Stefanović.

Dodao je i da je jasno i da se razgovori o privremenoj upravi obavljaju bez konsultacija s nadležnim Ministarstvom za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu. Kako danas pišu beogradski mediji, SNS će tokom vikenda održati sednicu Predsedništva na kojoj će biti odlučeno o tome ko su kandidati koji će činiti privremeni organ u Beogradu.

Funkcioner te stranke i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je za list "Naše novine" da će vlada odluku o privremenoj upravi doenti u ponedeljak, 18. novembra. Upitan da li su to već pominjana imena, Siniša Mali, Milan Božić, Goran Vesić, on je kazao da će "neki od njih biti, ali ne i većina imena koja su se pominjala" i dodao da će konačna odluka biti doneta do nedelje.

Stefanović je kazao i da mogućnost da LDP učestvuje u vlasti u Beogradu, iako nije prešao cenzus, ne predstavlja udvaranje i ne najavljuje ulazak te stranke u vladu. Stefanović je dodao i da bi kandidat za gradonačelnika mogao da bude nestranačka ličnost.

2024 © - Vesti online