Petak 15.11.2013.
14:02
M. Todorović - Vesti

Robijaš uhvaćen posle 11 godina

Skućio se u bekstvu: Dragan Tešić se nije mnogo promenio
 




Tešić je iz Lopara u Republici Srpskoj i u zatvoru u Sremskoj Mitrovici proveo četiri godine zbog krađa i ostao je dužan još dve i po. Njegov pravi identitet utvrđen je pošto se vratio starom zanatu.

Po sudskom zahtevu policijska patrola zakucala je na vrata kuće u kojoj žive Tešić, njegova supruga Jelena i deca, jer Dragan sudu nije dostavio uplatnicu za kaznu od 20.000 dinara. Patroli je pokazao uplatnicu, ali kod sebe nije imao ličnu kartu i pasoš. Priveden je i uzeti su otisci za identifikaciju kada je utvrđeno da je reč o Draganu Tešiću, beguncu iz zatvora, a ne o Draganu Popoviću kako su ga znali ukućani i meštani Malče.
 

Dragan Tešić

Pri tom, utvrđeno je i da je Tešić lopov koji je obijao u niškim vikend naseljima i odnosio alate, kućne aparate i poljoprivrednu mehanizaciju i pribor. Mnogo ukradenog pronađeno je pretresom kuće u Malči, ali deo plena je već prodao.

Jelena priča da je Dragana upoznala u Badovincima 2002. godine. Radila je u tom selu, a on je držao u zakupu kafanu. Predstavio se kao Dragan Popović, počeli su da se viđaju i zabavljaju, ali je ostala bez posla i vratila se u Malču. Samo dva dana kasnije i on je došao u Malču i od tada su zajedno.


- Nismo se zvanično venčali, jer mi je rekao da iz Bosne ne može da dobije izvod iz matične knjige i ličnu kartu. Bio je miran i vredan, mnogo je radio. Sada mu se stavlja na teret ne samo bekstvo iz zatvora, već i provale u vikendice u šta ne verujem. Kad god je dovezao u dvorište nešto od aparata za kuću ili mehanizacije pričao mi je da je kupio na buvljaku u Nišu ili u Svrljigu. On se bavio građevinom, dobijao je ključeve od kuća domaćina i nikada se nije desilo da nešto nestane - priča za "Vesti" Jelena, koja je sada sama sa četvoro dece i bez prihoda.

Venčan u Srpskoj

Dragan Tešić u Republici Srpskoj ima suprugu i dvoje dece. Posle tri dana boravka kod svoje porodice posle izlaska na vikend 2002. godine krenuo je nazad u zatvor, ali u Sremsku Mitrovicu se nije vratio. Prijavljeno je da je nestao, za njim se tragalo godinu i po dana i zvanično je proglašen nestalim.

2024 © - Vesti online