Petak 15.11.2013.
00:11
Beta

U Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu pobedila Srpska

Građanska lista Srpska je u prvom krugu izbora obezbedila pobedu u tri opštine
 

Zbog incidenata na tri glasačka mesta na severu Mitrovice će se znati da li će gradonačelnik nove opštine Severna Mitrovica biti izabran u prvom krugu koji se održava u nedelju 17. novembra ili će se o njemu odlučiti u drugom krugu koji se održava 1. decembra.


Prema konačnim rezultatim u prvom krugu glasanja 3. novembra izabrani su gradonačelnici u 13 opština - Dečane, Glogovac, Istok, Kačanik, Kosovo Polje, Leposavić, Podujevo, Srbica, Štimlje, Zubin Potok, Zvečane, Mamusa i Đeneral Janković, a u 24 opštine biće drugog kruga gde će se takmičiti po dva najbolje plasirana kandidata.
 

Sve o izborima i događajima na Kosovu pročitajte OVDE

Za drugi krug u opštini Đakovica su se kvalifikovali kandidati ANK i AZBK, u Gnjilanu DSK i DPK, u Dragašu DPK i DSK, u Klini DPK i DSK, Kamenici DSK i DPK, Mitrovici DPK i AKR, Ljipljanu DSK i DPK, Novom Brdu DSK GIS.


Takođe za drugi krug izbora u opštini Obilić su se kvalifikovali kandidati DSK i AZBK, Orahovcu, DPK i AZBK, Peći DSK i AZBK, Prištini DSK i pokret Samoopredeljenje, Prizrenu DPK i DSK.


U opštini Štrpce u drugi krug ulaze kandidati SLS i GIS, Suvoj Reci DSK i DPK, Uroševcu DPK i DSK, Vitini DSK i DPK, Vučitrnu DPK i DSK, Mališevu Građanska incijativa Mališevo i DSK, Juniku AZBK i DSK, Gračanici GIS i Savez kosovskih Srba, Ranilugu GIS i Srpska narodna partija Kosova, Partešu SLS i GIS i u Klokotu GIS i SLS.


CIK će verifikovati rezultate posle eventualnih žalbi koje mogu uputiti politički subjekti u panelu za žalbe u roku od 24 sata od momenta kada Cik objavi konačne rezultate.

2024 © - Vesti online