Četvrtak 14.11.2013.
20:09
Beta

"Revizor nije našao zloupotrebe u Srbijagasu"

Direktor Srbija gasa Dušan Bajatović
 

"Da je državni revizor u svojoj reviziji našao krivične prijave morao bi da prekine reviziju i da završi tu priču, odnosno da je preda organima. Revizor nije našao nikakvu zloupotrebu", kazao je Bajatović na konferenciji za novinare.

Bajatović je kazao da su neke od podnetih prekršajnih prijava odbačene kao zastarele, dok su neke odbačene i da postoji još jedna prijava za privredni prestup.

On je istakao da je Srbijagas pod velikim pritiskom i da postoji veliko interesovanje, posebno ministarke energetike za to preduzeće i pozvao sve državne organe, uključujući i Ministarstvo unutrašnjih poslova, finansijsku i poresku policiju, da provere stanje u kompaniji.

"Prihvatam svako interesovanje, bilo kog ministra, da se na način na koji on smatra primerenim, ispita i proveri način poslovanja Srbijagasa", kazao je Bajatović i dodao da to ne smatra  neprijateljskim činom, niti razlogom za sukob.

Bajatović je dodao da sa nije u svemu slagao sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović po pitanju restruktuiranja Srbijagasa.

"Onaj ko će doneti odluku o tome ko će biti direktor Srbijagasa i po kom modelu će se restruktuirati, je Vlada Srbije", kazao je on.

Bajatović je dodao da su sve ostalo špekulacije potpomognute pojedinim medijima.

"Ja to ne doživljam lično, između mene i Mihajlovićke privatnih nesporazuma nema, poslovnih nekad ima, ali mi ćemo to rešavati tamo gde je i mesto u razgovoru ministra i Vlade Srbije", kazao je generalni direktor Srbijagasa.

2024 © - Vesti online