Četvrtak 14.11.2013.
17:33
Beta

Definitivno bez Tipsarevića u finalu Dejvis kupa

Muči ga peta: Janko Tipsarević

"Nažalost, nakon detaljnog uvida u postojeće zdravstveno stanje našeg igrača Tipsarevića i sprovedenog odgovarajućeg lečenja i doziranog opterećenja pod nadzorom stručnog tima, utvrdili smo da on nije sposoban za nastup u predstojećem Dejvis kup meču reprezentacije Srbije.


Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni sastati u finalu Svertske grupe Dejvis kupa.


Umesto Tipsarevića u ekipu je uvršten Dušan Lajović, koji će prvi meč u finalu odigrati protiv Tomaša Berdiha.


Milinković je rekao da je Tipsarević pokazao veliku želju da nastupi u finalu, ali da štručni štab nije želeo da rizikuje ozbiljniju povredu.


"Ova odluka je doneta pre svega zato što njegovo trenutno stanje ne dozvoljava takav stepen opterećenja kakav je moguć u okavim tipovima meča kakav je Dejvis kup. Reč je o obnovljenoj povredi područja pete stopala našeg sportiste, rupturi u prečniku od 20 milimetara", rekao je Milinković.


Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da zdravlje igrača na prvom mestu i poželeo Tipsareviću brz oporavak.


"Ova odluka je najbolja za njega i budućnost našeg tima. Sigurno je da će nam Janko puno nedostajati, ali u svakom slučaju dobro smo trenirali čitave nedelje i sigurno ćemo izaći maksimalno pripremljeni u petak", rekao je Obradović.


Prvi meč u finalnom duelu Dejvis kupa između Srbije i Češke odigraće sutra od 16.00 Novak Đoković i Radek Štepanek, posle njih na teren će izaći Lajović i Berdih, dok je u subotu na programu dubl meč.

2024 © - Vesti online