Četvrtak 14.11.2013.
16:56
Beta

Dačić: Tijanin novac nije potrošen

Tijana na polasku u Hjuston
 

"Ispitaćemo sve do kraja i utvrdićemo da li je bilo ikakvih manipulacija i malverzacija", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Na zahtev tužilašta roditelji Tijane Ognjanović danas su dali izjavu u policiji, povodom učestalih medijskih napisa da su i posle smrti kćerke podizali novac sa njenog računa, koji je prikupljen u humanitarnim akcijama. Tijana Ognjanović je umrla 15. jula u bolnici u Hjustonu pre transplantacije srca.

Dačić je kazao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikuljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila živa, i u tom smislu je pomenuo osnivanje fondova za lečenje obolele dece.

On je zamolio i predstavnike medija i javnost da se prekine sa svim spekulacijam u tom slučaju jer to, kako je rekao, šteti i porodici Tijane Ognjanović, ali i svoj bolesnoj deci koja očekuju pomoć.

MUP-u je, po rečima Dačića, u interesu da se istraži kako je trošen novac sa Tijaninog računa, jer je ta služba bila među najvećim donatorima za njeno lečenje, a 45.000 pripadnika MUP-a je uplatilo novac.

"Šta će dalje biti sa tim novcem to nije pitanje za nas već stvar porodice i za nadležne institucije i organe koje se tim pitanjem bave", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online