Četvrtak 14.11.2013.
12:55
RTS

Lažirali rezultate izbora u Prištini

Ilustracija: Pokušali da dodaju Mustafi 95 glasova

"Zbog osnovane sumnje da su tri lica u CBR falsifikovali rezultate glasanja tokom brojanja glasova i tako učinili krivično delo falsifikovanja rezultata glasanja po članu 219 Krivičnog zakona Kosova državni javni tužilac iz javnog okružnog tužilaštva u Prištini u saradnji sa policijom Kosova počeli su istragu u vezi sa ovim slučajem", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, osumnjičeni su posle intervjuisanja od strane tužioca pušteni da se brane sa slobode, a istraga ovog slučaja se nastavlja. List "Koha ditore" navodi, pozivajući se na izvore unutar Sekretarijata CIK-a, da je reč o tri žene koje su pokušale da 95 glasova dodaju predsedniku Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafi. Tim povodom kandidat za gradonačelnika Prištine Isa Mustafa oglasio se na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Osuđujem svaki pokušaj krađe glasova, ali takođe kažem da je ovo i pokušaj diskreditovanja moje ličnosti jer je razlika između mene i protivkandidata gospodina Ahmetija mnogo velika i zato je indikativno da se sada pre drugog kruga izbora otvaraju ovakve afere", napisao je Mustafa

Mustafa je pozvao tužilaštvo da razjasni slučaj u zakonskoj proceduri, bez medijskih afera.

2024 © - Vesti online