Četvrtak 14.11.2013.
11:17
BETA

Evroliga: Partizanu preti i diskvalifikacija!

Poslednje upozorenje: Duško Vujošević
 

Meč je odigran u hali Pionir 8. novembra, Partizan je poražen od Fenerbahčea, a sudije su u zvaničnom zapisniku po završetku utakmice upisale da su navijači crno-belih u više navrata na teren ubacivali upaljače i novčiće, i gađali i sudije.

"U trećoj četvrtini treneru Partizana dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren - upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom", objavljeno je na sajtu Partizana.

Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranije kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, zbivanja na utakmici u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekrčajima, dodaje se u saopštenju.

"Uzevši u obzir i istoriju discipliskog kažnjavanja Partizana tokom prethodne tri godine, ukoliko se slični incidenti ovakvih razmera dogode ponovo, Disciplinski sudija će ozbiljno razmotriti činjenicu da se jedna ili više utakmica odigra iza zatvorenih vrata, bez obzira na fazu takmičenja", navodi se u saopštenju Evrolige.

Zbog eventualnih budućih prekršaja klub, kako se navodi, može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaju može biti i do 100.000 evra. Partizan je upravo zbog ovog upozorenja Evrolige još jednom apelovao na navijače da se suzdrže od takvog ponašanja.

"Pored novčane kazne, koja dodatno šteti finansijskoj situaciji kluba, eventualna suspenzija dvorane ili diskvalifikacija iz takmičenja nanela bi trajnu nemerljivu štetu klubu, a verujemo da to niko ne želi", navodi se.

"Zato još jednom molimo navijače, našu vernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primerna, da ne ubacuje apsolutno ništa na teren, da podrži crno-bele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu", navodi se u apelu Partizana.

2024 © - Vesti online